05 april 2009

Öppettider i påsk!

Kanske ska vi istället ska tala om stängningstider! Det är bara mellan kl 10.00 och 14.00 på Påskafton som Kallis är öppet. Under Långfredagen, Påskdagen och Annandag Påsk är det stängt. Styrelsen för Kallisbadarnas intresseförening har försökt att påverka öppettiderna för badet, men inte lyckats. Föreningen anser att badet ska vara öppet på helgdagar när folk i allmänhet är lediga och kan utnyttja badet. Men det har mött på hårdnackat motstånd hittills från Idrottsservice (Skol- och fritidsförvaltningen).

För ca 10 år sedan byggdes motionshallen vid Kallis. Den håller visserligen inte måttet för en idrottshall, men det går att spela innebandy, badminton och ha gymnastik där. Motionshallen blev ett rejält tillskott i friskvården och Kallis som badhus höjde sin status över de andra badhusen i Helsingborg med sina möjligheter till olika aktiviteter.

Det som är egendomligt är att Helsingborgs stad inte betraktar Kallis som ett badhus längre utan det har blivit en idrottsanläggning med öppettider som ska anpassas till andra idrottsanläggningar, t.ex. öppettiderna på Idrottens Hus. Följden blir att röda dagar, när folk är lediga från sitt arbete och har möjlighet att bada på Kallis, då är "idrottsanläggningen" Kallis stängd.

Alltså - om de kommunala idrottshallarna är stängda en röd dag t.ex., ska också badhuset Kallis vara det, menar Idrottsservice. Detta är givetvis något som föreningen absolut inte håller med om.

0 Comments: