03 december 2011

Pålsjöbadet stängt tills vidare!

Stormen under första advent, 27 november, förstörde Pålsjöbadet rejält. Nio badhytter på damsidan är helt försvunna som synes på bilden. Nio står kvar - än så länge - men kan inte användas av säkerhetsskäl. Även på herrsidan är badhytterna illa tilltygade.

Kärnfastigheter ska nu se om det går att renovera badet provisoriskt. Badhytterna kommer inte att återställas, men möjligen kan bryggorna göras säkra. Någon tidsplan finns inte i nuläget. Juldoppet och nyårbastun får Kallis- och Pålsjöbadarna kanske avnjuta på Råå i stället. Rååbadet är det enda nu fungerande badhus längst kusten i Helsingborg.

Det finns redan sen tidigare en plan för en omfattande ombyggnad av hela Pålsjöbadet. Pengar till det, 30 milj kr, finns redan avsatta i staden budget. Tanken är att det arbetet ska påbörjas så fort Nya Kallis står klart.

1 Comment:

Anonym said...

Helsingborgs kommun har försummat ett gyllene tillfälle att verkligen förnya bastukulturen och sattsa på EN stor modern anläggning för DEN STORA ALLMENHETEN.Istället så cementerar man och rustar upp de tre sk "Basusekter" som alla var i behov av rivning eller Renovering nybyggnation.
Några hundra meter från Kallis ska till våren den tredje sk "Bastusekten"Pållsjöbaden byggas för ca 40 miljoner kronor.
Dessa tre sk. "Bastusekter" kommer i framtiden bli mycket dyra i drift för skattebetalarna pga.att det är så få besökare på varje anläggning .
Hur kan Hälsingborgs kommun motivera en investering på ca 60-70miljoner kronor för Dessa Bastusekter?Tänk om dessa pengar investeras i EN STOR ANLÄGGNING ISTÄLLET.Denna hade till och med kunna vara självfinansierad med rätt upplägg.

Jag kallar de nuvarande anlägningarna för sekter pga att Rååbadarna går minsann inte varken på Kallis eller pållsjöbden och vice versa.Det önskas inte på någon av anläggningarna "oskånska"inslag eller för stor andel homosexuella etc.
Kanske det är därför Kommunen inte vill bygga för de många människorna,vad vet jag.
Tyvärr är det bara att konstatera att mot dummheten kämpar som bekant även Gudarna förgäves