27 mars 2011

Inget bad på Kallis i sommar!



Bo-Göran Johannesson, som representerar Kärnfastigheter och är projektledare i planeringen av det nya Kallis, berättade vid årsmötet 27 mars att rivningen av det gamla Kallis troligtvis kommer att påbörjas i början av juni. Rivningen kan vara klar 15 augusti och byggandet kan då påbörjas med en gång. Inget bad på Kallis i sommar alltså!

Det nya Kallis ska stå klart 1 maj nästa år.

- Om vi inte sätter igång med rivning nu i juni, kommer det nya badet inte att vara klart till nästa sommar, säger Bo-Göran.

Han beskrev också utseendet på det nya Kallis. Bastubyggnaden placeras där nuvarande bastun finns, men blir 1 ½ meter bredare och får trädäck utmed sidorna. De betongtrappor som finns idag på solytorna kommer att vara kvar. Dessutom kommer solytorna också delvis att få gräsytor.

Kajakrampen från de tidigare planerna är slopad och finns nu istället vid handikappbadet söder om Kallis. Det här har gjort att dambadet kunnat utökas i sidled.

Många av de förändringar som gjorts i planerna under vintern, har gjorts efter påpekanden och förslag från Kallisbadarnas intresseförening.

Än så länge finns ingen restaurang inritad, men det kan bli aktuellt längre fram. Någon servering i själva bastubyggnaden är inte planerad.

0 Comments: