30 april 2011

Föreningen upplöses 31 maj

Vid dagens extra årsmöte beslutade medlemmarna att Kallis intresseförening upplöses 31 maj.

Föreningen bildades år 2000 vid ett av de tillfällen då Norra Kallbadhuset, Kallis var nedläggningshotat. Uppdraget för föreningen var att Kallis skulle överleva in i framtiden. Nu är uppdraget utfört och föreningen upplöses i och med att Kallis rivs.

Föreningen har sedan starten varit med om flera förändringar, nedläggningshot och storvulna planer. Bland annat fanns under den socialdemokratiska kommunala ledningen ett förslag om ett två våningar högt och 90 meter lång byggnad, ett Spa, som skulle placeras på stranden där Kallis ligger. Föreningen lyckades tillsamman med andra krafter att vända opinionen mot Spa-bygget och förslaget lades ner. Bara under det gångna året, 2010, under den borgerliga ledningen, har det funnits fem olika förslag till ett nytt Kallis.

Vi tycker inom föreningen att vi med kunskap, erfarenhet och sunt förnuft kunnat påverka planeringen för det nya badet. Det blir ett fint och bra badhus där många av våra synpunkter och förslag tagits tillvara. Ett av våra starka önskemål om ett uppehållsrum finns tyvärr inte med i planerna.

Vårt motto har varit ”Vi vill stärka och utveckla Kallis så att den 150-åriga badkulturen bevaras i modern tappning”. Vi har utfört vårt uppdrag i och med att ett nytt Kallis nu byggs! Nya krafter får nu ta över arbetet med att tillvarata badarnas intressen i det nya badet.



Sista styrelsen på sista medlemsmötet. Fr.v. Anders Öman, Chris Zetterberg, Christer Iggstrand, Christina Abrahamsson, Börje Paulsson, Elisabeth Ohlén och Hasse Nilsson.

0 Comments: