25 juni 2012

I väntan på solen!

Äntligen står Kallis färdigt och de allra flesta tycker säkert att badet är riktigt fint! En hel del detaljer återstår - det handlar om allt från krokar, speglar, räcken och trappor till felplacerade toalettpappershållare (!).

En stor sak fattas dock - det är ett utrymme där man kan sitta och fika efter bastun när det är kallt och ruggigt ute. Relaxrummet funkar tyvärr inte för det. Så det blir termos och smörgåsar i det lilla omklädningsrummet. Föreningen kämpade med näbbar och klor för att få till ett "fikarum", men det blev inget med det tyvärr.

Utomhus finns ett mindre takförsett utrymme, men där behövs det mer skydd både för den som vill söka skugga under vackra sommardagar och för den som som vill vara ute i alla väder men ändå ha skydd för regn och alltför mycket vind.

Nu väntar vi bara på ett hyggligt sommarväder - det fattas verkligen!

6 Comments:

Anonym said...

Ett NYTT Kallis har Helsingborgs skattebetalare fått!
Gamla Kallsi hade en "bastukultur", vilket det nya dessvärre gått miste om. En plats för samvaro med en kopp kaffe eller en öl hör till svensk bastukultur, eller hur? Varför och för vem spelas skvalmusik?
Besviken Kallisbadare.

Anonym said...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Elisabeth said...

Det har kommit en del kommenterar som handlat om öppettiderna. En skriver t.ex.:
"Jag har ännu ej haft tillfälle att komma till vårt kära Kallis. Men jag blev otroligt förvånad att öppettiderna på helger är mellan 11 - 18. Trodde jag läste fel".

Astrid 26, kallisbadare sedan 22 år tillbaka said...

Jag tänkte inviga kallis idag med några vänninor men när jag ser att det inte finns fikarum/plats att ta en snack på så blir jag besviken o vi väntar tills det blir varmt o fint väder. Den som fattat det beslutet hör inte hemma som beslutsfattare på detta område.

Anonym said...

Som trogen vinterbadare undrar jag hur man kan bekosta ett sånt här bygge utan ha vanliga öppettider? Stängt Tisdag och Torsdag`?

Anonym said...

Helsingborgs kommun har försummat ett gyllene tillfälle att verkligen förnya bastukulturen och sattsa på EN stor modern anläggning för DEN STORA ALLMENHETEN.Istället så cementerar man och rustar upp de tre sk "Basusekter" som alla var i behov av rivning eller Renovering nybyggnation.
Några hundra meter från Kallis ska till våren den tredje sk "Bastusekten"Pållsjöbaden byggas för ca 40 miljoner kronor.
Dessa tre sk. "Bastusekter" kommer i framtiden bli mycket dyra i drift för skattebetalarna pga.att det är så få besökare på varje anläggning .
Hur kan Hälsingborgs kommun motivera en investering på ca 60-70miljoner kronor för Dessa Bastusekter?Tänk om dessa pengar investeras i EN STOR ANLÄGGNING ISTÄLLET.Denna hade till och med kunna vara självfinansierad med rätt upplägg.

Jag kallar de nuvarande anlägningarna för sekter pga att Rååbadarna går minsann inte varken på Kallis eller pållsjöbden och vice versa.Det önskas inte på någon av anläggningarna "oskånska"inslag eller för stor andel homosexuella etc.
Kanske det är därför Kommunen inte vill bygga för de många människorna,vad vet jag.
Tyvärr är det bara att konstatera att mot dummheten kämpar som bekant även Gudarna förgäves