05 juni 2012

Nya Kallis invigd

Idag blev många av oss Kallis-badare lyckliga. Äntligen fick vi vårt nya Kallis! Kommunstyrelsens ordförande Peter Danielsson invigde två gånger under dagen, en gång för de som varit direkt inblandade och en gång för allmänheten. Här är han i full färd med att stänka vatten på damernas trädäck, som en symbolisk invigningsgest.
 Barbershopkören Pearls of the Sounds sjöng. Delar av kören står till vänster på bilden ovan. 
Kommunalrådet tackade givetvis alla som varit med i planerings- och byggprocessen. 
På bilden en del av invigningsgänget med bl.a. folk från fritidsförvaltningen, stadsbyggnadsförvaltningen, Kärnfastigheter och NCC. Ole Andersson fotograferar och alldeles till vänster om honom står arkitekten för Nya Kallis  Jeppe Aagaard Andersen.
Peter Danielsson riktade dessutom ett särskilt tack till Kallisbadarnas intresseförening, som han tyckte bidragit konstruktivt till vad Nya Kallis blivit. 
Peter Danielssons gester är mycket talande. Han visade  tydligt att han tycker att badet och den storslagna bastun är toppen. Ole Andersson, chef för  stadsmiljö på stadsbyggnadsförvaltningen, till höger, håller säkert med!
Vill ni se mer av invigningen och av Kallis-interiören, kolla på hd.se, Sydnytt och helsingborg.se/kallis. Ovan ett klipp från dagens förstasida i Helsingborgs dagblad, 5 juni.  Här är Sydnytts adress:
http://svt.se/svts/kika-in-i-nya-kallis

0 Comments: