01 januari 2009

Det här finns på Kallis!

Bastubadet


Kallis har två olika bastuanläggningar separata för män och kvinnor. På varje avdelning finns två olika duschrum och omklädningrum.
Bastuavdelningarna är öppna året om och bland besökarna hittar man många vinterbadare.
Utsikten över Öresund är fantastisk genom panoramafönstren.


Dambadet


Dambadet är flitigt besökt året om och framförallt under soliga sommardagar. Det finns utrymme för solbad både på gräsmatta och på betongfundament i flera avsatser. En del solstolar finns också till förfogande.

Det finns två olika bastur, två duschrum och två bryggor. Här finns också badhytter som går att hyra under sommarsäsongen.

Efter ett bastubad kan man gå direkt ner och bada i havet året om utan badkläder.

Ett avskilt nakenbad för damer ger en trygghet som uppskattas mycket av badgästerna.

Utökad säsong
Fördelen med betongfundamenten är att de "suger åt sig" värmen under soliga dagar även om lufttemperaturen inte är så hög. På så sätt skapas en behaglig miljö åt solbadarna långt före och efter sommarsäsongen.


Nakenbadet för herrar


Kallis håller hårt på reglerna om separata avdelningar för damer och herrar. Båda avdelningarna är flitigt besökta året runt med samma faciliteter på båda avdelningarna. Här finns bastu, flera omklädningsrum och duschar, badbrygga och badhytter. Det finns också stora solytor både på gräs och på betong.

Fika och social samvaro 


Kallis är inte bara ett nakenbad med bastu, massage, familjebad, motionshall m.m. Kallis har blivit en mötesplats för många helsingborgare året om.

För en del är det dagens höjdpunkt att komma ner till Kallis och ta en bastu med kompisarna, spela en timmes innebandy med polarna som man kanske inte hinner träffa annars eller huka bakom vindskyddet och prata med vänninorna.

Det är en mötesplats med social trygghet där man värnar om varandra, gammal som ung och där man kan sitta och prata och ta en fika tillsammans.

Under sommarsäsongen kan man få lättare måltider i cafeterian. Även under lågsäsong kan man köpa kaffe, kaka, bulle, hamburgare, smörgåsar m.m.

Massage


På Kallis finns det möjlighet att få
- Svensk klassisk massage
- Hot stone massage
- Vaxning
- Färgning av fransar och bryn

Det är Cecilia Nilsson från Kroppskraft Scandinavien som driver denna avdelning. Hon är diplomerad massör och friskvårdskonsulent.

Det är mycket populärt bland både idrottarna och badarna att få massage hos Cecilia. Hon nås för frågor och tidbokning på telefon: 0702307996

Familjebadet 


Kallis är det enda badet i Helsingborg som erbjuder barnfamiljer utomhuspooler för de allra minsta. När solen skiner och sommarvindarna känns svalkande, är det fullt på badets gräsmattor.

Barnen älskar kombinationen av strand, gräsmatta och de två poolerna. Föräldrarna kan koppla av och umgås med andra småbarnsföräldrar.

Kallis är ett mycket uppskattat familjebad.

Motionshallen


Sporthallen på Kallis är eftertraktad, både för att det är svårt att hitta lediga sporthallar i Helsingborg och för dess läge vid badet. Hallen används flitigt för

skolors gymnastiklektioner
företagshälsovård
seniorgympa
badminton
innebandy
fester
m.m.

Bassängen


Bassängen används flitigt av både äldre och yngre. Många som går på olika rehabiliteringsåtgärder passar på att använda bassängen som träningshjälpmedel.

När vindarna piskar på havet är det skönt att ha bassängen som alternativ efter bastun. Bassängen håller en temperatur runt 18 grader och värms upp av solen. 

Bassängen är bara 11 meter lång, men räcker ändå till för sträcksimning i önskad längd. Den är öppen året runt.

0 Comments: