25 juni 2010

Gärna nytt men bra


Idag, lördag 25 juni, fick Kallisbadarna Intresseförening chansen att i en insändare i HD framföra sina synpunter om planerna på ett nytt Kallis.

Så här skriver vi:

"I Kallisbadarnas intresseförening kämpar vi för att få ett så bra Kallis som möjligt. Det betyder absolut inte att behålla det som är. Kallis är fult, nedslitet och för stort, men det har en hel del värden som är värda att slåss för. Att vara nakenbadare på Kallis idag betyder avskildhet, som är en trygghetsfaktor . Här finns lä från de många gånger kalla vindarna, det finns härliga ytor för solbad och bastu med möjlighet till vinterbad. Här är det enkelhet som gäller, inte flärd och lyx och det finns en samlingspunkt genom cafeterian. Det är det här som badarna värnar om, inte byggnaden i sig.

På en brygga rakt ut i i vattnet är det betydligt svårare att få lä, skydd mot insyn och tillräcklig plats för att kunna sola. Men vi är lovade en fortsatt dialog. Förhoppningsvis tar de, som planerar, vara på de värden som Kallis har idag och också de erfarenheter och den kunskap som vi har när det gäller kallbadhus.
Elisabeth Ohlén
sekr i Kallisbadarnas Intresseförening"

0 Comments: